BACK TO TOP

Werk

MIJN MOEDER WIL NIET MEER LEVEN

In de poëtische short-film Mijn Moeder wil niet meer leven gaat theatermaker, politiek-filosoof en spoken word-artiest Lev Avitan, zoon van een Joodse moeder en Islamitische vader, een fictief gesprek aan met zijn overleden moeder. Hij bevraagt intergenerationele trauma’s, zijn eigen culturele identiteit en zijn twijfelachtige plek als iemand met een migratieachtergrond in de Nederlandse samenleving. Nu voor onbepaalde tijd te zien op NPO Start.

 

Verdeeld in drie aktes, gaat Lev Avitan in een huiselijke setting de strijd aan met maatschappelijke vooroordelen, tegenstrijdigheden en zijn complexe culturele identiteit. Hij deelt zijn emotionele reis, zijn ingewikkelde relatie met zijn Joods Amazigh-Marokkaans Israëlische moeder en Turks-Islamitische vader en zijn onophoudelijke zoektocht naar antwoorden.

 

Lev neemt de kijker op een persoonlijke, kwetsbare, invoelbare manier mee in zijn turbulente wereld en de diepste krochten van zijn ziel. Hij deelt zijn innerlijke worstelingen over universele en urgente thema’s als vooroordelen, identiteit, onrecht en onzekerheden. En gaat op zoek naar grip, rust, liefde en verbinding. Hierbij speelt Lev direct met de camera waardoor de verhalen nóg intiemer en krachtiger binnenkomen, versterkt door indringende cinematische beelden.

 

Mijn Moeder wil niet meer leven is een urgente spoken word-film, waarin cinema en poëzie samenkomen, muzikaal ondersteund door het Amsterdams Andalusisch Orkest.

 

Deze uiteenzetting van mijn binnenwereld dient ook als spiegel naar de buitenwereld. Ik hoop dat deze film mensen raakt en iets in hen losmaakt om dingen te verwerken waarmee zij zelf in de knoop zitten. Want ik geloof oprecht dat hoe meer mensen hun pijn aankijken en onzekerheden onder ogen durven komen, hoe hechter wij als gemeenschap kunnen zijn.” – Lev Avitan, maker

 

Mijn Moeder wil niet meer leven is een coproductie van HUMAN en Rauwkost Film, geregisseerd door Guido F.G. Jeurissen.

TRAILER

spoken word

The Seven Spoken Sins - Woede

The Seven Spoken Sins – Woede

Opera & Ballet: Mijn Eurydice

Nationale Opera & Ballet: Mijn Eurydice

Poetry On Sunday: Onzekerheden

Poetry on Sunday: Onzekerheden

De Vreemdeling

Tussenuur Slam: De Vreemdeling

Boreale Wereld

Mensen Zeggen Dingen: Boreale Wereld

Echte mannen takkies

Podium Mozaiëk: Echtemannentakkies met Nabil TKhidousset

commercieel werk

Provincie Gelderland: Cultuurmonitor

De Leescoalitie: Ode aan de Docent

Nederlands Beroepsorganisatie van Accountants: Young Profs

Stichting School & Veilig

ROC Nijmegen

Kom in contact

Interesse in één van mijn diensten? Stuur me een bericht op info@levavitan.nl of via een van de onderstaande sociale media kanalen. Wellicht tot snel!