Wrap-up

Een poëtische afsluiting van uw evenement. Organiseert u een symposium of debat en bent u op zoek naar een creatieve samenvatting, dan kunt u bij mij terecht. Gedurende het evenement observeer ik de sprekers, de workshops en het publiek om aan het einde alles samen te brengen in een gedicht of spoken word stuk.

Workshops

Ik bied spoken word, creatief schrijven en poëzie workshops aan voor beginners tot gevorderden. Zelfs kinderen vanaf groep zeven zijn welkom! Voor elk soort groep heb ik een gepaste workshop. Van zeer theoretisch tot vrij spelen met de taal. Mijn focus ligt op het schrijven van authentieke teksten die dichtbij de dichter staan.

tekst op maat

Bent u op zoek naar een pakkende voice over, een slogan voor de campagne of een regel aan de gevel, dan kan ik wellicht iets voor u betekenen! Als woordkunstenaar breng ik maar al te graag wat creativiteit naar de schrijftafel. Dit kan in de vorm van een spoken word stuk, een gedicht of zelfs een aanmoedigende speech.

Dagvoorzitter

Bent u op zoek naar een dagvoorzitter die goed kan luisteren, snel van begrip is en net de juiste persoonlijke inbreng kan bieden, dan bent u aan het juiste adres. Als filosoof heb ik een brede interesse in onderwijs, maatschappij, racisme, dekolonisatie en sociale rechtvaardigheid.

Filosoof

Soms loop je als individu, collectief of organisatie tegen vragen aan waar je geen eenduidig antwoord op hebt. Vragen over goed en slecht,  geluk en ongeluk, of leed en liefde. Dit zijn geen zaken die we op een betekenisvolle manier met statistieken en cijfers kunnen benaderen. Als filosoof denk ik graag met jullie mee. Het doel is dan niet om één sluitend antwoord te vinden, maar juist om het probleem gedegen te doorgronden alvorens het handelen.

 

Door het voeren van Socratische dialogen of moreel beraad wordt er actief geluisterd naar de deelnemers en hun standpunten en waarden. We kunnen dan de verborgen vooronderstellingen onderzoeken en bevragen. De filosofische gereedschapskist wordt overgedragen van mij naar de groep. Voor jonge kinderen vanaf groep 5 bied ik ook spelletjes aan waarin we samen filosofie bedrijven.

Filopoëet / Publiek Denker

Mijn favoriete rol is die van de filopoëet! In lijn met mijn rol als filosoof én kunstenaar bied ik lezingen, colleges, gesproken en geschreven reflecties op de huidige staat van de wereld. Dit doe ik in de vorm van spoken word. Zonder in te leveren op inhoud alsnog een creatieve en stimulerende voordracht leveren.


De thema’s waar ik onderzoek naar doe zijn: moderniteit, dekolonisatie, anti-racisme, fascisme, kapitalisme, ecologie, radicale gelijkwaardigheid, kritische fenomenologie en trauma-studies.

Gelderse Cultuurmonitor - Data in cultuur

Brainwash Festival 2022 - Aftermovie

Stichting School & Veiligheid - Conferentie Bestemming Burgerschap

NBA Young Profs Festival - Happy@Work

Duurzaamheidscafé - Klimaatmanifest

Duurzaamheidscafé - Doodse Stilte

ROC Nijmegen - Ode aan de student van de toekomst

Cultuur Oost - Sociaal-artistiek samenwerken