BACK TO TOP

Over mij

Lev Avitan

Lev Avitan (1996) is een schrijver, publiek denker, afgestudeerd politiek filosoof en spoken word artiest. De Arnhemmer, inmiddels woonachtig in Amsterdam, houdt er een authentieke stijl op na. Lev groeide op in Presikhaaf, destijds bestempeld als Vogelaarswijk, waar hij geconfronteerd werd met armoede, gentrificatie, racisme en moslimhaat.

Vanuit scherpe en kritische invalshoeken weet hij zijn eigen levenservaringen in woorden te vangen en te verbinden aan maatschappelijke debatten. In zijn werk gaat Lev in op deze onderwerpen, maakt ze op begrijpelijke wijze voelbaar en zorgt met de kracht van taal voor verbinding en heling.

Lev schrijft teksten in opdracht voor bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties. Daarnaast biedt hij poëzie, creatief schrijven en spoken word workshops aan voor groep 7/8 tot en met de universiteit. Hij stond met zijn werk op festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole en evenementen in Tivoli Vredenburg en Paradiso. Onlangs was hij te zien op Omroep Human en de VPRO en werkt momenteel aan meerdere toneelteksten.

Hij was campusdichter van de Radboud Universiteit in het studiejaar ‘18/’19. Gedichten, opiniestukken en essays van Lev zijn gepubliceerd in uitgaven van de Vox, filosofisch webzine Bij Nader Inzien, wijsgerig tijdschrift Splijtstof, Granate Yalda magazine en het Filosofisch Café. Momenteel is hij columnist voor het platform de Vrijdenkers.

Samen met schrijver en theatermaker Nabil Tkhidousset host Lev de Echtemannentakkies podcast. In deze podcast maken zij thema’s bespreekbaar die gewoonlijk als taboe ervaren worden onder (biculturele) jonge mannen. Zij gaan met elkaar en met gasten in gesprek om te onderzoeken hoe deze onderwerpen bij hun leven. Deze intieme gesprekken zijn via alle streamingdiensten te vinden (Spotify, Apple & Google Podcasts).

Portret Lev Avitan spoken word filosoof
Kom in contact

Interesse in één van mijn diensten? Stuur me een bericht op info@levavitan.nl of via een van de onderstaande sociale media kanalen. Wellicht tot snel!